לקראת חגי תשרי, מירה איתן טעמה והמליצה על יינות מקומיים נגישים וטעימים, ממגוון זנים ואזורים ובמגוון מחירים: 39-190 שקלים
יש כאן מבחר יינות ברמות מחיר שונות מיקבים גדולים ויקבים קטנים יותר עד ביתיים
בועות קלות של אופטימיות: טועמי חדש על המדף לגמו
כבכל שנה, ישבתי לקראת הסקירה הזו עם עשרות רבות מאוד של בקבוקי יין, כולם ישראליים, כדי לבנות את הרשימה הסופית של מומלצי וואלה לראש השנה 2024, תשפ"ה. כבכל שנה, מדובר ביינות מקומיים בלבד.
אחרי שעיצב את ביתו בבית יצחק, החליט יורם שלום, הבעלים של יקב אלכסנדר, לתת למשרד יושפה אדריכלות ועיצוב פנים בבעלות יואל יושפה גם את מלאכת העיצוב של מתחם האירוח של היקב שבבעלותו.
יינות מומלצים לראש השנה 2023: להרים כוסית עם היינות של יקב אלכסנדר
היינות הטובים ביותר שהיקב יכול להציע לכבוד השנה החדשה.
יקב אלכסנדר (Alexander Winery) הוא אחד מהיקבים הוותיקים והיוקרתיים ביותר בישראל, בעל היסטוריה עשירה ומוניטין מצוין בייצור יינות איכותיים. 🍷🍇🥂🍷
יום הולדת 27 ליקב אלכסנדר – הזמן עושה טוב ליורם שלום, מייסד היקב, ממשיך להוביל את המקום בהצלחה רבה, תוך שמירה על מסורת ייצור יינות איכותיים המשלבים ידע, תשוקה ואהבה ליין.
יקב אלכסנדר המשווק על ידי חברת א.ג.ת.ד מציג בציר חדש ליין אלכסנדר רזרב – שיראז 2020 וממליץ על ליזה סוביניון בלאן 2022 לִכְבוֹד פֶּסַח נִיסָן הַ'תשפ"ג.❤🍷👌🥰
יינות הדגל של היקבים המקומיים נותנים פייט יפה לכמעט כל יין בינלאומי שיעמוד מולם. בפסח הקרוב תהיה לכם הזדמנות מצוינת להתייצב בפינה שלהם, ומצאנו לכך לפחות 20 סיבות
להחכים על פרשת וילך תש"פ, ויין קברנה סוביניון רזרב 2016 של ייקב אלכסנדר.
יורם שלום, הבעלים של יקב אלכסנדר, ניסה לבצע שינוי סגנוני אך הבין שהוא אוהב את היינות שלו כפי שהם: גדולים, מוחצנים ולא מתכתבים עם הגישה המודרנית.
כ-20 שנה מאז הקמתו הצליח היקב לקצור שלל הצלחות בארץ ובעולם ולהעניק השראה לייננים מתחילים. "מטרתנו היא להפוך אותו למותג המסוגל להתחרות בשוק המקומי".
יורם שלום גובה מאות שקלים לבקבוק, ואנשים מרוקנים את המדפים, כולל קרוב המשפחה סילבן ■ איך הפך טכנאי בערוץ 1 לבעליו הגאה של יקב אלכסנדר, ומה הקשר לאבא שלו? מסע אל בין הכרמים
יקב אלכסנדר ממוקם בין עצי פקאן וכרם ענבים, במושב בית יצחק בשרון. יקב אלכסנדר הוא אחד מיקבי הבוטיק האיכותיים בישראל.
יש מי שרוכשים בקבוק יין ב־520 שקל, ושולחים אותו לצורף כדי שיקשט את תוויתו בזהב. ביקב אלכסנדר מייצרים יינות שמצדיקים מהלכים שכאלה.
בטעימה של יינות ישראלים שהתפרסמה באתר של רוברט פארקר, מבקר היין המוערך בעולם, זכה היין אלכסנדר הגדול, אמרולו 2011 של יקב אלכסנדר לציון הגבוה ביותר שניתן ליין ישראלי- 94 נקודות.
לקראת הולנטיין יערך ביקב ערב טעימות עם מנות השף, טל דרליצ'מן, לצד היינות היקב.
דן שקל, מבעלי החברה:" זיהינו יקב איכותי ויוקרתי שהתאים לפורטפוליו המוצרים שלנו ויחד נמשיך את החזון לקידום יין משובח בישראל"
אבי אפרתי טועם את החדשים של שני היקבים ומאתר שרדונה מצוין, סירה ראוי ובלנד קברנה-מרלו נחמד
היקב:
א’–ה’: 09:00–16:30
ו’: סגור
בימי שלישי – מכירת יין בלבד
המסעדה ומרכז המבקרים:
א’, ב’, ד’, ה’: 10:00–17:00 (המטבח נסגר ב־15:30)
ו’: 10:00–16:00 (המטבח נסגר ב־15:00)
חניה חינם!